Op deze pagina vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over onze opleidingen. Staat jouw vraag er niet tussen, aarzel dan zeker niet om even contact met ons op te nemen.

Over onze opleidingen

Wat voor opleidingen bieden jullie?

Momenteel bieden wij opleidingen tot procesoperator aan, op ieder niveau. Het gaat hierbij altijd om BBL-opleidingen. Je zit dus niet fulltime in de schoolbanken, maar gaat veel werken en af en toe leren. Vaak gaat het om gemiddeld 4 dagen werken en 1 dag leren. De theorie wordt zowel klassikaal als via e-learning aangeboden. We bespreken samen met jou wat je voorkeur hierin is. 

Bij het versnelde opleidingstraject via De Pooter Academy zijn theorie en praktijk wel opgedeeld. Je start met 4 maanden theorie en daarna start je pas met het praktijkgedeelte.

Wie betaalt de opleiding?

Jouw opleiding wordt volledig door De Pooter betaald. 

Krijg ik salaris tijdens de opleiding?

Aangezien je met onze opleidingen deels werkt en deels leert, ontvang je uiteraard ook salaris tijdens het opleidingstraject. Dat geldt ook voor het versnelde opleidingstraject tot procesoperator via De Pooter Academy. Tijdens het theoriegedeelte ontvang je het minimumloon, daarna krijg je een marktconform salaris. Check hier wat jouw marktwaarde is.

Over het sollicitatietraject

Hoe kan ik me aanmelden voor een opleidingsplaats?

Er zijn twee mogelijkheden. Bij de eerste optie solliciteer je specifiek voor een opleidingsplaats bij één van onze aangesloten opleidingsbedrijven. In de vacature staat aangegeven bij welk bedrijf de opleidingsplaats openstaat. Je solliciteert dus voor dat bedrijf. De actuele opleidingsplaatsen zijn terug te vinden tussen onze vacatures
Je kunt je ook 'open aanmelden' voor een BBL-opleiding (optie 2). Dan solliciteer je niet specifiek voor een opleidingsbedrijf. Tijdens het sollicitatietraject kijken we samen welke opleidingsplaatsen er op dat moment openstaan en welke daarvan goed bij jou passen. Ook kan het zijn dat we actief voor jou op zoek gaan naar een opleidingsbedrijf. 

Waarom vindt er een kennismaking plaats?

Je komt bij ons langs voor een vrijblijvend gesprek (of we doen het online) om elkaar te leren kennen. Wij vinden het belangrijk om te weten wie jij bent, waarom je hebt gesolliciteerd voor een opleidingstraject en wat je wilt bereiken. Ook kunnen we het ons voorstellen dat jij meer te weten wilt komen over ons én over het opleidingstraject dat wij jou te bieden hebben. Uiteindelijk kunnen we zo allebei goed beoordelen of we écht enthousiast zijn.

Waar is een aannametoets voor bedoeld?

Als zowel jij als wij na de kennismaking positief zijn, dan volgt er in de volgende stap een aannametoets. Hiermee achterhalen we wat jouw werk- en denkniveau is. Zo kunnen we goed inschatten welk opleidingstraject bij jou past en op welk niveau je kan instromen. De toets bestaat uit twee onderdelen: cognitie (kennis) en motivatie en wordt bij ons op kantoor afgenomen. We maken daarvoor een afspraak met je.

Hoe ziet het sollicitatietraject eruit?

Na de kennismaking en de aannametoets zijn er twee opties: we stellen je voor bij het opleidingsbedrijf (onze opdrachtgever) waarvoor jij hebt gesolliciteerd óf we gaan voor jou actief op zoek naar een gave leerwerkplek (in het geval dat je niet specifiek voor een bepaald bedrijf hebt gesolliciteerd).

Over het opleidingsbedrijf

Hoe wordt bepaald bij welk bedrijf ik aan de slag ga en heb ik daar zelf een keuze in?

Dat kun je zelf bepalen. Je kunt direct solliciteren op een opleidingsplaats bij een specifiek bedrijf. Dit staat dan vermeld in de vacature. Ook kun je je 'open inschrijven' voor een opleidingsplaats. In dat geval gaan we samen kijken welk bedrijf het beste bij jou past. 'Open inschrijven' doe je door op de 'aanmeld'-button te klikken bij de opleiding: operator A, procesoperator B of procesoperator C

Kan ik bij meerdere bedrijven tegelijk solliciteren?

Ja, dat kan zeker.

Bij welk soort fabrieken kan ik gaan werken en waarin verschillen ze van elkaar?

Wij bieden opleidingsplaatsen bij werkgevers in verschillende industriële takken: in de chemie, de maak-, proces- en foodindustrie. Aan het begin van je carrière zal je over het algemeen starten op met een eenvoudig te leren proces. Heb je meer kennis en ervaring opgebouwd, dan kom je op een complexere plant te werken. De meeste hiervan vind je in de chemische industrie. 

Je kunt dus zeggen dat het grotendeels afhangt van jouw niveau en wensen. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we dit graag met je.

Hoe gaat het praktijkgedeelte in zijn werk?

Je draait volledig mee in de ploegendienst van de fabriek. Op de werkplek wordt je begeleid door ervaren operators. Over het algemeen zal er één persoon worden aangesteld als jouw praktijkbegeleider. Met deze begeleider volg je alle praktijk-onderdelen nauw op en heb je regelmatig evaluatiemomenten.